DOLAR 40,6898 0.04%
EURO 47,1532 0.08%
ALTIN 4.413,42-0,16
BITCOIN 4646368-0.03048%
İstanbul
28°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Dışişleri Bakanlığı’ndan diploma iddialarına yanıt

Dışişleri Bakanlığı’ndan diploma iddialarına yanıt

ABONE OL
6 Ağustos 2025 02:45
Dışişleri Bakanlığı’ndan diploma iddialarına yanıt
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz’ın üniversite diplomalarıyla ilgili iddialara yanıt verdi.

Türkiye e-imzaların ele geçirilmesi ve sahte diploma iddialarıyla çalkalanırken, CHP’nin Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı emekli Büyükelçi Namık Tan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz’ın üniversite diplomalarıyla ilgili de soru işaretleri bulunduğunu söyledi.

CHP’li Tan sosyal medya paylaşımında “Birinin uzaktan eğitimle bitirdiğini iddia ettiği ABD üniversitesinin denkliği var mı belli değil, diğerinin sosyoloji doktorasında hem yurtiçinde hem yurtdışında apaçık tutarsızlıklar var” dedi.

Tan’ın iddiasına Dışişleri Bakanlığı’ndan karşılık geldi. “Sayın Bakanımıza yönelik olarak son yıllarda FETÖ ve türevleri tarafından sistematik biçimde yapılan çok yönlü yıpratma kampanyalarında gündeme getirilen asılsız bazı iddiaların yeniden dillendirildiği görülmektedir” diyen bakanlık kaynakları, aynı iddiaların daha önce de dile getirildiğini, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ve Yüksek Öğretim Kurulu’nun ise Fidan’ın yüksek lisans ve doktora diplomaları ile denklik belgesine sahip olduğunu açıkladığını hatırlattı.

TBMM’de verilen bir soru önergesinin de Milli Eğitim Bakanlığı eliyle YÖK tarafından cevaplandığını belirten bakanlık kaynakları, “Söz konusu iddiaların son günlerde tekrar gündeme getirilmesi, kamuoyumuzu kasıtlı biçimde yanlış yönlendirmeyi amaçlamaktadır. İddialarla ilgili olarak yasal yollara başvurulmaktadır” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r